Esküvői tippek

CEREMÓNIA MESTER AZ ESKÜVŐN

Vőfély vagy ceremóniamester elengedhetetlen manapság egy jó esküvőn. Ő az aki a jó hangulatért felelős és koordinálja az eseményeket, segít nektek a nagy napotok lebonyolításában. Ötleteket ad, amire nem is gondoltatok. Hatalmas tapasztalata van abban, hogyan legyen ez a nap felejthetetlen. Én mindig szívesen dolgozom együtt olyan ceremónia mesterekkel akik színesebbé teszik az estét, mível így még hangulatosabb képek születnek. Az apró játékok pedig vidámságot és jó kedvet teremtenek ami bearanyozza az esküvőtöket.

Zenekar az esküvőn

Az egyik lehetőség, hogy felkérjük a vendégeket arra, hogy írjanak fel egy kedvelt dalt egy papírra. A lényeg azonban, hogy az esküvői lejátszási lista elkészítésekor ne érezzétek magatokat korlátozva, elvégre a zenei preferenciák minden pár esetében egyediek. Akár alkalmi esküvőt, akár elegáns, fekete nyakkendős esküvőt tartotok, minden műfaj működni fog. A legjobb, ha figyelembe veszitek a vendégsereg összetételét és a korosztályt.

Esküvői smink

Ez nem akármilyen nap, ez a menyasszony nagy napja! A smink is ehhez az alkalomhoz kell, hogy passzoljon. A jó sminkes amellett, hogy gondoskodik a smink tartósságáról, abban is segít, hogy az ara igazán bámulatosan mutasson a fényképeken.

Segít kiválasztani a neked és az arcformádnak legmegfelelőbb make up-ot. Szóljon ez a nap rólad légy lélegzetelállító.

Itt van pár alapvető tipp ami lehet segít ráhangolódni esküvői sminkedre:

  • Színátmenet az Ombre szemhéjfestékkel
  • Puszta arc vékony szemceruzával
  • Kontúros megjelenés
  • Finom ragyogás és mályva árnyalatok

 

Látod, hogy ez nem is annyira egyszerű?! Ezért is bízd magad profira aki segít neked esküvői sminked elkészítésében. Élvezd, hogy foglalkoznak veled, hisz ez a te napod.

Esküvői dekoráció

A tökéletes esküvői dekoráció kiválasztása véget nem érő feladat lehet.
 
A megfelelő dekoráció emeli a helyszínt és az esküvő hangulatát. Rengeteg esküvői dekorációs ötlettel találkozhattok az interneten, és első ránézésre nehéz lehet a legjobbat megtalálni. Ha nem vagy biztos az irányban, itt van pár tipp, hogy segítsünk.
 
Mielőtt hozzá kezdenél az esküvői díszek megvásárlásához, először tanulmányozd a helyszínt, és ellenőrizd, hogy vannak-e iránymutatások arra vonatkozóan, hogy mit kell neked biztosítanod. Például, egy múzeum vagy bármely más történelmi esküvői helyszín nem engedélyezi az ingatlant lényegesen megváltoztató dekorációkat.
 
Ha otthon rendezitek a lakodalmat, a kertben, először vizsgáljátok meg a teret, hogy felmérjétek, milyen dekorációs ötletek a ténylegesen megvalósíthatóak.
 
Legyen az esküvő stílusa kortárs, organikus, romantikus vagy minimalista, minden dekorációs elemnek együtt kell működnie, hogy egységes megjelenést hozzon létre.
 
Íme, néhány tipp az esküvői dekoráció kiválasztásához:
 
  • Ragaszkodj személyes stílusodhoz. Maradj hű saját elképzelésedhez és stílusodhoz, tedd azt, ami boldoggá tesz!
  • Válaszd ki a színpalettát! A színek korai kiválasztása a folyamat elején segít megalapozni tervezési döntéseiteket. Miután kiválasztottad a palettát, könnyebben leszűkítheted a díszítőelemeket.
  • Használj különböző textúrákat! Ha megvan a szín, jöhet a megfelelő anyagok kiválasztása. Stílust ad hozzá, ha minden harmóniában van – vagy ha épp nem egyezik pontosan. Ne félj különböző szöveteket variálni.
  • Gondolkodj a dobozon kívül! Nincsenek szabályok, ha esküvői dekorációról van szó. A virágkötészet, a könyvek, a megfelelő üvegáru, a lámpák, az arany asztaldíszek mind nagyszerűek. Kamatoztasd a kreativitásod a kiegészítők kiválasztásával. Beszélj a helyszín dekorosával és kérd ki a véleményét.
  • Rendezd be a fogadó asztalotokat úgy, hogy az egy történetet adjon vissza rólatok. Képek rólatok, a felejthetetlen pillanataitokról. Mutasd be, hogyan jutottatok el a Nagy Napig.
  • Fények. Hozz létre romantikus hangulatot a fogadótér mennyezetére függesztett húrlámpákkal. Ha szabadtéri esküvőt szerveztek, sződd a fényeket a fák és ágak közé a romanitkus hangulatért. A kreatív világítás az egyik legerőteljesebb esküvői trend 2021 óta, így ez az egyik legfontosabb esküvői dekorációs ötlet, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Legjobb esküvői fotóhelyszínek

Magyarországon számos csodaszép helyszín közül válogathattok: Festetics palota, Hortobágyi 9 lyukú híd, Gellért-hegy, Budai vár, Parlament, Deák Udvarház, Gödöllői Királyi Kastély, Tihanyi Apátság, Monori Nyerges Tanya, Leányfalui Amber Bride Villa.

Festetics palota

Monori nyerges tanya

Tihanyi apátság

Leányfalui Amber Bride Villa

Gellért hegy

Budai vár

Gödöllői királyi kastély

Deák udvarház

ESKÜVŐI ÖTLETEK

1. Egyedi esküvői meghívó
A meghívó az első, amit a vendégeid kézhez kapnak, ami körvonalazza számukra, hogy mire számíthatnak. Tedd hát igazán egyedivé! Ma már rengeteg tehetséges, kreatív grafikus foglalkozik meghívó tervezéssel, keress egy neked szimpatikus szakembert és kérd a segítségét.
2. Esküvői transzport

Sokan nem gondolnak rá, de a lakodalmas sereg szállítása a helyszínek között rendkívül nagy feladat lehet. Készülj fel rá időben és írj nekünk, mi ebben is segítünk! Csapatunk tagja „Ádám” 8fős Minibuszával pikk-pakk megoldja majd a problémát.

3. Esküvői italok
Állíts össze olyan esküvői italkínálatot, amelynek többletmondandója van, ami igazán fontos számotokra. Izgalmas lehet felkínálni akár az első randin elfogyasztott bort, vagy az eljegyzéskor pukkantott pezsgőt.
4. Gyermekkori képek
Kettőtök gyermekkori fényképei egyedivé, meghatóvá, vagy éppen humorossá tehetik a dekorációt. Ennek egyik legkedvesebb módja, ha különböző életszakaszok fényképeit helyezitek ki kettőtökről.
5. Esküvői monogram
A nevetek kezdőbetűi kiváló díszítőelemmé varázsolhatóak! Készítsetek pecsétet a monogramjaitokról, ezzel személyre szabhatjátok esküvői anyagaitokat, a meghívótól a vacsoramenüig. Remek díszítő elemként szolgál.

Esküvői idézetek

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
/ Antoine de Saint- Exupéry /

 „Nem azért szeretlek aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted.”
/ Gabriel Garcia Marquez /

„A szerelem olyan, mint egy illat, egy áramlat, egy zivatar. Te vagy az én egem, a rám hulló esőcseppek, én pedig a föld, amely befogad.„
/ Frida Kahlo /

„A szerelem olyan bűn, amelyben nem lehetünk meg cinkostárs nélkül.”
/ Baudelaire / 

„Nincs nagyobb boldogság, mintha szeretnek bennünket.”
/ Charlote Bronte /

„Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel az élvezetet megoszthatjuk.”
/ Mark Twain /

„Ami a búzavirágnak a csíra ereje, az nekünk a szeretet.”
/ Vincent Van Gogh /

„Ahol szeretet van, ott van az élet.”
/ Gandhi /

„Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon, és én egyetlen leszek a te számodra.”
/ Antoine de Saint- Exupéry /

„A homokdűnék a széllel változnak, de a sivatag ugyanaz marad. Így lesz a mi szerelmünkkel is.”
/ Paulo Coelho /

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”
/ Ernest Hemingway /

„Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.”
/ Johann Wolfgang von Goethe /

„Legyen terhetek könnyű, örömötök túláradó, áldja meg a sors közös utatokat, és adjon ennek a két léleknek számtalan békés éjszakát és szenvedélyes nappalt.”
/ J.R.Ward /

„Sohasem beszéltek arról, hogy szeretik egymást. Úgy nőttek fel egymás mellett, mint két fa, amelynek gyökérzete közös talajban, ágazata a levegőben, illata az égben keveredik össze. Csak az a vágyuk volt közös, hogy inkább választották volna a halált, mint azt, hogy akár egy napra is elváljanak egymástól.”
/ Alexandre Dumas /

 „S ha jön az este, langyos szél susog, fátylaid játékosan megsuhognak, s baráti mosolyát a csillagoknak együtt nézzük majd, ifjú házasok.”
/ Paul Verlaine /

„Valakit szeretni annyit jelent, mint egyedül gyönyörködni olyan csodában, amely mindenki számára láthatatlan.”
/ Francois Mauriac /

„Az életet véges-végig, együtt kell leélni, Úgy válik el mit ér a nő és a férfi. Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni, A szerelem dal, melyet együtt kell megírni. ”
/ Sztyepan Soripacsov /

„Szerelem volt első látásra, utolsó látásra, örökkön-örökké tartó látásra.”
/ Vladimir Nabokov /

„A féktelen, makacs vágy előtt gyakran hátrál a lehetetlen; s ha éktelen magasság felé törekszik is az én szerelmem, nem tágítok azért, míg a földtől el nem érek majd az égig.”
/ Miguel de Cervantes /

„Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz.”
/ Illyés Gyula /

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani? Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált…”
/ Kosztolányi Dezső /

“A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza, amit beléje vetnek.”
/ Nagy Endre /

 „Két egymást megértő szív indul ma útra az élet viharos tengerén. Szívüket elválaszthatatlanul csatolták egymáshoz, hogy ezzel is fokozzák erejüket az élet vihara ellen.”
/ Cinkotai Nagy Ince /

 „A kik mai nap szerelmük, reményük, boldogságuk horgonyát isten oltára előtt egymás lelkéhez kötötték s a sírig tartó örök hűséget esküdtek egymásnak, azoknak tiszta szívemből kívánom, hogy az isten őket számos évekig erőben, egészségben tartsa meg s családi életboldogságuk örömvirágai sohase hervadjanak el, az egymás iránti boldogító szeretet és bizalom kísérje őket egy hosszú élet után – a sírig.”
/ Kassay Adolf /

„Érd el (persze énvelem) az Ősz hajak késő korát, Hanem ez ne légyen más, mint Álarcban az ifjúság.”
/ Petőfi Sándor /

„Keverd a szíved napsugár közé, készíts belőle lángvirágot, s aki a földön mellén viseli és hevét kibírja, ő a párod.”
/ Weöres Sándor /